Як знайти та як записатися до лікаря у Франції.

Якщо ви переїхали у Францію на постійне чи тимчасове місце проживання, то рано чи пізно ви зіштовхнетесь з проблемою пошуку лікаря.

Де знайти лікаря у Франції?

У Франції немає практики територіального закріплення лікарів. Ви можете обрати будь-якого, який вам до вподоби, не залежно від того чи він працює у вашому районі чи навіть місті, та зареєструвати його, як лікуючого лікаря. Лікарі, як правило, ведуть приватну практику і працюють індивідуально, або в рамках групи. Більшість лікарів Франції здійснює діяльність відповідно до Конвенції про ліцензування медицини. За бажанням пацієнта, у якості сімейного лікаря можна призначити не терапевт як зазвичай, а лікар іншої спеціалізації.

Сервіси для пошуку лікаря

Віднедавна в країні працює онлайн сервіс Doctorlib де зареєстрована більша частина лікарів та медичних закладів. Ви можете обрати лікаря який вам підходить, час зустрічі навіть мову спілкування. На цьому сайті ви оберете зручну дату та годину зустрічі, підтвердження прийде вам на електронну адресу та смс на телефон. Він чудово підходить людям у яких проблема з мовою. Сайт безкоштовний.

Також знайти лікаря можна на офіційному сайті соціального забезпечення Assurance Maladie AMELI тут також можна обрати спеціалізацію, розташування навіть лікаря за прізвищем. Але щоб домовитись про зустріч вам потрібно буде телефонувати за вказаним контактним номером. Якщо ви спілкуєтесь французькою у вас не виникне ніяких проблем.

Але що робити коли з мовою у вас проблеми?

На сайті Doctorlib ви можете обрати мову спілкування, на жаль української там не має, але є російська, англійська та інші.

Також в налаштуваннях ви можете знайти лікаря, який доступний сьогодні, найближчі три дні, обрати причину візиту та категорію лікаря.

Але всі ці опції не обов’язкові, ви можете просто обрати для прикладу Médecin généraliste(терапевт)- регіон Ile de France)- мова “російська” і вам запропонує всіх лікарів, що відповідають вашому запиту. З цього списку ви можете обрати той варіант який підійде вам найкраще.

Також раджу вам, звернути увагу, якщо ви власник AME, або без страховки, обирати лікаря тариф якого позначений як “Conventionné secteur 1” ці лікарі надають свої послуги по базовому тарифу, який покривається 100% АМЕ.

Якщо ж ви не знайшли потрібного вам лікаря, що розмовляє російською чи англійською?

Так все-таки не дуже багато лікарів російськомовні (з англомовними простіше), тому ви також можете скористатися послугами перекладача. Детальніше про це читайте у публікації : Де знайти перекладача якщо вам потрібно до лікаря?

Автор Мудра Людмила

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах https://www.facebook.com/groups/312978415723237/

Facebook Comments
admin

Recent Posts

Як зробити довіреність у Франції

Нотаріальні дії у Франції для представництва за довіреністю в Україні У громадян України, які постійно…

8 місяців ago

Пожертви асоціаціям закону 1901 року та податкова квитанція

Податкову квитанцію благодійнику видає асоціація, що представляє громадський інтерес або визнана суспільно корисною. Податкова квитанція…

8 місяців ago

Відкриття банківського рахунку для бізнесу

Для осіб, які займаються комерційною, ремісничою або вільною діяльністю, відкриття професійного банківського рахунку дозволяє відокремити…

8 місяців ago

Запис українських медиків із тимчасовим захистом на іспити з перевірки знань EVC

Іспити з перевірки знань EVC (épreuves de vérification des connaissances) є першим кроком для українських…

8 місяців ago

Відкриття банківського рахунку у Франції фізичними особами

Отже, мати постійне місце проживання у Франції та можливість підтвердити свою особу — єдині юридичні…

8 місяців ago

Юридичні аспекти бізнесу у Франції: форми підприємства та рекомендації

Багато українців, що перебувають у Франції, задумуються про відкриття свого  бізнесу. Щоб допомогти розібратися з…

12 місяців ago